Puslapiai

2012 m. gegužės 11 d., penktadienis

DC varikliukų testavimas - II dalis

Šiandien susilitavau schemą DC varikliukam kur vakar bandžiau ant breadboard'o. Iš esmės naudoju pora 2N3904 ir L293D, kadangi prireiks trečio testo, tai kol kas vis dar neviešinsiu kokią schemą ir kokį kodą naudoju.

Litavimas užtruko ilgiau nei tikėjausi.. Reikėjo tuos servo varikliukus nusipirkti ir mažiau vargti.. :))
Na, bet pradėjau, tai jau reikia užbaigti.. :)

O šiaip iškilo viena problemėlė. 9V baterija (viena iš pigesnių) sunkiai "paveža" platformą su vienu ratuku (sveria apie 500-700g.). Bet didžiausia problema visai kita, greičiausiai teks keisti į kitokias kitas baterijas arba naudoti kelias 9V baterijas, nes DC varikliukai labai jau smarkiai išsekina baterijas.. Reikia didesnės talpos arba daugiau baterijų.. Bet šiandien kaip tik užmečiau akis į pakraunamas 9V baterijas, tai 270mAh man pasirodė nepanaudojamos.. Nespėsiu krauti.. Bet šiaip man rodos yra ir po ~600mAh.. Dar turiu seno kompiuterio bateriją 10,8V 4800mAh, turėtų užtekti, bet pajungimas tikrai ne iš maloniausių.. Praktiškai labai sunkus priėjimas prie anodo su katodu.. Laužyti nenoriu, nes išsikrovus pakraučiau su senu kompiuteriu.. Plius svoris tikrai nemažas, tai dar neaišku ar pavežtų su vienu ratuku, kai dabar vos paveža..

Padariau pora nuotraukų, kaip viskas atrodo.. :)

DC varikliukų valdymo schema prijungta prie varikliukų.

Viskas sujungta su Arduino.
Viena baterija skirta Arduino, kita varikliukam, taip dariau, nes nenoriu, kad užgestų Arduino, kai išsikraus baterijos nuo važinėjimo.

Šiaip čia kol kas tik testai, nes aš labai dvejoju, kad pavyks normaliai laviruoti su šia platforma, tai greičiausiai keisiu į kitą, kur valdosi priekiniai ratukai arba darysiu 3 ratų. Arba galima dėti vikšrus, bet nelabai noriu tokiais žaidimais užsiiminėti.. :)

2 komentarai:

  1. Sveikas. Galbūt galėum patarti :)
    Kadangi tos pavojingos schemos gali sudeginti arduino, tai galbūt galima būtų nusipirkti kokį mikrokontrolerį, kurį galėtum užprogramuoti arduino bootloaderiu. Tada būtų galima pratestuoti visą grandinę, su tuo mikrokontroleriu, ar viskas OK.
    Nu pvz nesi visiškai tikras ar sujungei grandinę, kuri yra žiauriai sudėtinga, tad pratestuoti su voltmetru užtruktų visą amžinybę. Tada tik pajungi mikrokontrolerį ir BAM, mikrokontroleris surūksta. Ką tik sutaupei vieną arduino (arba pin) ;D
    Ką tu apie tai manai ?
    Nes dabar galvoju, ar apsimokėtų man pirkti kokius penkis (max po 2 dolcus) mikrokontrolerius (pvz attiny2313, tačiau jame tik 2KB flash)?
    Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Galima pasileisti ant breadboardo. Jau įmečiau DC varikliukų schemą su kodu.. :)

    AtsakytiPanaikinti